2010. 03. 05.
A vallásszabadság ellenségei
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):

Vajon kik azok?

Nézzünk egy véleményt:

"Azt vallom, hogy úgy is meg lehet változtatni a vallási törvényt, hogy a lelkiismereti és vallásszabadság ne sérüljön, mégis nagyobb védelmet kapjon a társadalom a vallásszabadsággal való visszaéléssel szemben.

Ami a szabadságjogokat illeti, Magyarországon nagy küzdelem zajlott a kilencvenes évek elején, még a törvényalkotás után is, de végül, különösen az elmúlt nyolc-kilenc évben tapasztalataim szerint a politika és a társadalom is tudomásul vette a vallásszabadságot. Nem tudnék az elmúlt évekből olyan történetet mondani, ami a vallásszabadságot jelentősen fenyegette, megsértette. Napjainkban a szélsőjobb társadalmi támogatottságának növekedésével nőtt a szabadságjogokra leselkedő veszély, ezen erők több prominens képviselője nyíltan fogalmazta meg azt, mit is akar valójában. Szerintem Magyarország számára ez nem járható út! Nagyon rossz fejlemény lenne, és számomra elfogadhatatlan, ha az ország visszalépne a diktatúrák tradíciójához.

Felmerül a kérdés, hogy a kereszténység és a szélsőjobboldal összeegyeztethető-e egymással? A szélsőjobboldali pártok Európa-szerte egymástól eltérő programokat hirdetnek. Ezen erőket Magyarországon átitatja az anticionizmus, az antiszemitizmus és az evangéliumi keresztény-ellenesség."

Nézzünk egy konkrét és világos példát:

"Végső biztatásul csak annyit: hittel hiszem, hogy a Hit Gyülekezetét pedig a nemzeti radikalizmus győzelmekor alkotmányos rendünk védelmében törvényes eszközökkel - hacsak az igazság eme pillanatának elérkeztéig meg nem térnek - "dafke" be fogja majd tiltatni! "

Nem mondhatjuk, hogy pártolná a vallásszabadságot, nem?


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés