2010. 06. 13.
Az elnök, aki nincs
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):

Na ne, ezt ne, eddig azt gondoltam, komolytalan az egész. az, hogy esetleg Schmitt lesz a köztársasági elnök.

Nagyon remélem, hogy hazudik a Népszabi, amikor így ír:

"A Fidesz hivatalosan június 28-án választja ki jelöltjét – kétségkívül el is fogadják majd, sok vitára nem kell számítani –, aki most már szinte bizonyosan Schmitt Pál lesz."

Ha ez igaz, akkor nagyon sokak véleményével száll szembe az új kormányfő. Ez természetesen önmagában nem baj, az nagyon jó, ha valaki nem befolyásolható és ha párezeren szólnak egy ügyben neki, akkor nem rezel be rögtön, ez jó, így van. A hírek szerint Orbán nem is ijedt meg attól , hogy -többek között Tölgyessy Péter is- leírták neki( is):

"A 2005-ben megválasztott államfő, Sólyom László működése megmutatta, milyen jelentősége van annak, hogy a súlyosan megosztott ország élén ki áll. Sólyom László az alkotmány embere, a jogállam rendíthetetlen őre maradt a legkritikusabb helyzetekben is. Erkölcsi példaadása, mértéktartó, de határozott megnyilatkozásai útmutatásul szolgáltak mindannyiunk számára. Sokat tett azért, hogy az ország tekintélyét erősítse, érdekeit képviselje kül- és belföldön egyaránt. Országjárása reményt és erőt adott mindazoknak, akik természeti és kulturális örökségünk megőrzésén fáradoznak."

Most én nem vagyok egy Sólyom-fan, de Schmittel szemben szememben nyerő. Csak egy fontos epizódot emelnék ki Schmitt életrajzából:

"1981 és 1990 között a Magyar Népköztársaság sportért felelős helyettes államtitkára volt[1], ebbe az időszakba esett a Magyarország által politikai okokból bojkottált 1984. évi nyári olimpiai játékok (Los Angeles) is."

Ezt a tényt így kommentálta egy mezei fórumozó:

"Megis, milyen uzenete van annak, hogy a bojkottalt LA olimpiaval szamos sportolonak eluszott az egyetlen eselye, hogy olimpiat nyerjen, mikozben Palika es a rendszer tobbi csokosai ott meresztettek a segguket a diszpaholyban?"

Félretéve az indulatokat higgadtan kijelenthetjük Sólyom fényévekkel előzi Schmittet a köztársasági elnökségre való alkalmasságban.

Rosszhiszeműség nélkül is az ember eszébe jut: talán pont ezért, amit 84-ben produkált, ragaszkodik Orbán Schmitthez. Nevezzük ezt az Orbán számára most előnyösnek tűnő schmitti tulajdonságot alkalmazkodóképességnek. Igen,  mindig tudott alkalmazkodni, sőt, talán csak ezt tudja igazán. Schmitt Pál nem lenne rossz elnök, nem lenne jó elnök, ő valójában nem is lenne elnök. Az abszolút reprezentatív államfő. Nipp a parlament üvegszekrényében. Az elnök, aki nincs, csak látszik, képvisel, szimbolizál és diplomatizál.

Na de ez csak a Népszabi rémhíre, én remélem, nagyon is, hogy az egész egy posztbolsevik rágalomhadjárat és június végén a Fidesz rá is mutat majd erre azzal, hogy egy létező elnököt választ majd meg.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés