2010. 03. 06.
A Fidesz és a Jobbik eszmeileg egy?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):

Vagy csak Tarlós szeretné ezt?

Érdekes beszéd:

"„Én szeretném azt mondani a radikális párt szimpatizánsainak, akik jogosan állnak ennek a szellemi, erkölcsi éhséglázadásnak a küszöbén, hogy nyugodjanak meg, mert ezek a kérdések bennünket erősen foglalkoztatnak, és el vagyunk szánva, hogy kezelni fogjuk őket a hatalomból. Csak azt tenném hozzá, hogy a radikális párt, illetve a mi esetünkben a különbség a módszerekben rejlik, semmi egyébben. Mi a jogállamiság keretei között szeretnénk ezeket rendezni."

Semmi egyéb különbség? Hmm...Nem vagyok Fideszes, de még én is ennél több különbséget látok jelenleg.

"Nem bántani akarjuk a Jobbikot, még akkor sem, ha holnap esetleg ebben a teremben érdekes dolgok hangzanak el erről sajátos értelmezésben. Hanem azért, mert mi más módszerekkel akarunk eljutni ugyanahhoz a célhoz."

Tényleg? Kár lenne, ha igaz lenne, pontosabban nagy baj lenne. Az egyik Jobbikos célról épp tegnap írtam. Bármennyire is védekezik Tarlós, hogy "aki egyszerű, pragmatikus megjegyzésekből messzemenő következtetéseket von le, az vagy ütődött vagy mérhetetlenül rosszindulatú", ő akkor is azt mondta ( ha jól idéz a Népszabi) , hogy a Fidesz és a Jobbik céljai azonosak és csak a módszerben van különbség, semmi egyébben. Az igaz, hogy ezt egyszerűen és pragmatikusan mondta.

Én nem gondolom, hogy az egész Fidesz Tarlós módjára gondolkozik, hiszen van, aki szerint a "Jobbik a legnagyobb baromság". Remélem az utóbbi vélemény van többségben. A jelenlegi Jobbik elleni offenzíva ezt erősíti. Bár Tarlós szerint az egész inkább csak átmeneti taktika. Én remélem, hogy nem.

(Hozzáteszem: én is ismerem , hogy a politikusok a kampány során sokféle mögöttes szándékból is beszélnek. Részemről ezzel tudatosan keveset foglakozom és szándékosan igyekszem komolyan venni a szavaikat, úgy, ahogy az magyarul van, amit az magyarul jelent. Ha már ők nem is mindig veszik komolyan, én úgy teszek mintha már egy normális országban élnék...mellesleg a Fidesz is ezen az alapon alakult meg régen. Úgy tettünk, mintha szabad országban élnénk.)
Bookmark and Share

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés