2010. 02. 13.
Navracsics és a fürdés
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):

Avagy Bokros és a fontoskodás.

Azt írta a neves politikus-blogger:

"Ezért enyhén pökhendi hangon előbb Vona Gábort hívja ki Bokros, majd most - hasonló hangnemben - Orbán Viktort. Valahogy fontosnak kell látszani. Ha csak egy pillanatra is, egy képernyőn lenni vele. Hátha akkor elhiszik, hogy fontos ember Bokros Lajos, hogy fontos párt az MDF - ha még így hívják egyáltalán. Csak egy közös kép, csak egy kézfogás Orbán Viktorral. Csak egy pillanatra megfürödni az ő népszerűségében és fontosságában. Csak egy pillanatra, valahogyan fontosnak látszani... "

Ki is itt a pökhendi? Na mindegy. Nem kéne azért így menekülni a vitától. Persze ez nem kötelező, attól még később kormányozhat jól a Fidesz, ha a kampányban keveset vitázik. Erről ennyit.

De az a gondolat, hogy Bokros Orbán fontosságában akarna fürdeni, igen elgondolkodtató. Egyrészt hülyeség. Másrészt az ember nehezen hessenti el a gyanút: Navracsics önmagáról veszi a példát, hisz ő gyakran fürdik Orbán karizmájában. Mármint abban, amit ő annak vél és úgy képzeli, hogy a kézfogások adják az embernek a fontosságot...Orbán keze, ugye. Sokan azzal gyanúsítják a Fideszt, hogy valójában egy vezérelvű párt, kevés elvvel...és sok-sok "fürdéssel" a Vezér népszerűségében. Én nem hinném, hogy ez így van teljesen, de a fenti szöveget olvasva azt mondom: azért van benne valami.....

(Egyébként ez egy régi ügy. Majdnem nyolc éves cikk ez:

"A Der Standard bécsi napilap szerint például "a kormányfő úgy öntött bátorságot híveibe, mint egy amerikai televíziós prédikátor". Az újonnan elinduló jobboldali tömegmozgalmak leendő, "politika fölött álló" "szellemi-lelki vezérének" beszédeit kísérő, ütemesen skandált "Viktor! Viktor!", illetve "Köszönjük! Köszönjük!" tömegovációk kapcsán pedig a Magyar Narancs nevű hetilap Fidesz–MDF: Töltekezés címmel írt beszámolót. Köztudott, hogy a "töltekezés" szót ma a beszélt magyar nyelvben, ebben a formában kizárólag a pünkösdi-karizmatikus istentiszteletek összefüggésében használják, a Szent Szellemmel való – természetfölötti, gyakran eksztatikus – beteljesedésre.")

Update:

Egy kis kiegészítés.




bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés